صفحه اصلی اول › انجمن ها › خرد جمعی › ارتباط با خدا › آیات قران › پاسخ به: آیات قران
سلام ستاره عزیز
قرآن رو میتونیم از چهار سطح بخونیم، سطح اول معنای ظاهری قرآن است، بعدی معنای باطنی است، سومی بطنِ بطن است و سطح چهارم آنچنان عمیق است که در وصف نمیگنجد.
من اگر بخوام سوره نساء رو مثل شما بخونم و با خوندنش به معنای ظاهریش توجه کنم اینجوری میشه :
مردان از ان جهت که خدا بعضی بر بعضی دیگر برتری داده است و از ان جهت که مال خود نفقه می دهند،بر زنان تسلط دارند پس زنان شایسته فرمانبردارندو در غیبت شوی عفیفند وفرمان خدای را نگاه می دارند و ان زنان را که از نافرمانیشان بیم دارید،اندرز دهید و از خوابگاهشان دوری کنید و بزنیدشان و اگر فرمانبرداری کردند از ان پس دیگر راه بیداد در پیش مگیرید وخدا بلند و بزرگ است.
اگر بخوام با خوندنش به معنای باطنیش توجه کنم به این شکل میخونمش :
مردان سرپرست و پیشگار زنانند ،به واسطه این که خداوند به دلایل خاصی برخی را برخی دیگر عنایت فرموده و نیز به دلیل این که هزینه زندگی را مردان تامین می کنند پس زنان صالح درستکار و فرمانبردارندو در غیاب همسر خود حافظ حقوق اویند وان چه خداوند به حفظ ان امر فرموده است اگر از نافرمانیشان نگرانید نخست ان ها را نصیحت کنید،اگر فایده نداشت از همبستری با انان دوری گزینید و اگر ان هم فایده نکرد از جایی که هستند به جایی دیگر بفرستیدشان /از خانه بیرونشان کنید پس اگر از شما اطاعت کردند دنبال یافتن راهی برای آزار ان ها نباشید همانا خدواند ان بزرگ بی همتا در والایی است.
در واقع من الان ۲ تفسیرِ مختلف رو عنوان کردم، اگر بخوام همینجور جلوتر برم به این نکته میرسم، که زنان موجودات خیلی حساس و ظریفی هستند و بودن در روابطِ مختلف باعثِ به هم ریختگیِ ذهن و درونِ اونها میشه و با این حالِ بد درونی عذابِ سختی رو میشکن…
در واقع در اون معنای عمیقِ سطح چهارم ما به این درک میرسیم که فقط به خاطرِ آسیب ندیدنِ زنها این آیات بیان شده.
شاد باشید